C r e a t i v e C o m e t
WhatsApp

Waarom een Recruitment Video?

Recruitment video's: een krachtige tool om potentiële sollicitanten aan te trekken en een blijvende indruk achter te laten. In deze blog gaan we in op de voordelen van recruitment video's, waarom ze onmisbaar zijn voor moderne recruiters en hoe ze het aantal sollicitanten op jouw vacatures kunnen vergroten.

1. Wat is een Recruitment Video?

Een recruitment video is een korte, visuele presentatie die jouw bedrijf, cultuur en vacature op een aantrekkelijke manier weergeeft. Het doel is om potentiële sollicitanten te informeren en enthousiast te maken, ze het gevoel geven dat ze echt een kijkje kunnen nemen binnen het bedrijf en de werksfeer kunnen voelen.


2. Potentiële sollicitanten hebben gelijk een beeld van het bedrijf.

Een goede recruitment video kan in slechts enkele minuten een diepgaand inzicht geven in jouw bedrijfscultuur, sfeer en werkomgeving. Dit laat sollicitanten gelijk een goed beeld krijgen van jouw bedrijf en vacature, en of het goed bij hun past. Dit betekent dat degenen die solliciteren al een duidelijk idee hebben van wat ze kunnen verwachten.3. Visueel beeld blijft langer hangen dan tekst.Mensen onthouden visuele informatie beter dan tekst. Met een recruitment video kun je verhalen vertellen, emoties overbrengen en een blijvende indruk achterlaten. Dit is lastiger of in de meeste gevallen niet mogelijk om over te brengen door middel van tekst. Dit laat je jouw bedrijf onderscheiden van de concurrentie en sollicitanten aanmoedigen om voor jouw vacature te kiezen.

3. Visuele beelden blijven langer hangen dan tekst.

Mensen onthouden visuele informatie beter dan tekst. Met een recruitment video kun je verhalen vertellen, emoties overbrengen en een blijvende indruk achterlaten. Dit is moeilijker of in de meeste gevallen onmogelijk over te brengen met tekst. Hiermee kunt u uw bedrijf onderscheiden van de concurrentie en sollicitanten aanmoedigen om voor uw vacature te kiezen.

Mensen onthouden visueel beeld sneller dan tekst
- Mitchel Schrijver

4. Een goede video behoudt de aandacht van de sollicitant.

In een wereld waar informatieoverload de norm is, is de aandacht van sollicitanten lastig te behouden. Een professioneel geproduceerde recruitment video kan de aandacht vasthouden en sollicitanten boeien. Door boeiende visuals, verhalen en een duidelijke boodschap te combineren, kun je ervoor zorgen dat jouw video blijft hangen bij de mensen die het zien.

Conclusie

Recruitment video's zijn een waardevolle aanvulling op je wervingsstrategie. Ze bieden sollicitanten inzicht in jouw bedrijf en cultuur, helpen je bedrijf te onderscheiden en vergroten de opvallendheid van jouw bedrijf in de oceaan van vacatures. Het resultaat? Meer gekwalificeerde kandidaten die enthousiast zijn om bij jouw organisatie te werken.

Wil je jouw wervingsstrategieën naar een hoger niveau tillen en het aantal sollicitanten op je vacatures vergroten? Overweeg dan om videoproductie als een essentieel onderdeel van je recruiting proces op te nemen. Ook een recruitment video laten maken? neem contact met ons op!


Tags :
Mitchel Schrijver

Stagiair Audiovisueel

Waarom heb ik een recruitment video nodig?