C r e a t i v e C o m e t
WhatsApp

-1 Sora - AI

Je hebt waarschijnlijk al gehoord van Sora, OpenAI's nieuwste tekst-naar-video engine. Sora heeft de wereld de afgelopen maanden veroverd, wat op het eerste gezicht een segment van een film over een ruimtevaarder lijkt, begint bij nadere inspectie afwijkingen te verschijnen. Niemand had verwacht dat AI in zo'n korte tijd al zo ver zou zijn ontwikkeld. Een goede indicatie van de vooruitgang die AI in slechts een jaar heeft geboekt, is een virale video die een jaar geleden met AI werd gemaakt. In de door AI gegenereerde video kon je Will Smith spaghetti zien eten. Het verschil in realisme tussen deze virale video en de nieuwe Sora-engine is enorm. Zoveel vooruitgang in slechts één jaar vertelt ons dat een toekomst met steeds meer AI dichterbij is dan we eerst dachten.

Een toekomst met steeds meer AI dichterbij is dan we eerst dachten
- Matts Riskær

-2 Testing fase

Op het moment van schrijven van deze blog bevindt Sora zich nog in de testfase. Slechts een handvol mensen heeft op dit moment toegang tot Sora. Dit komt omdat OpenAI verschillende voorzorgsmaatregelen neemt voor de veiligheid. Een van de veiligheidsmaatregelen die OpenAI neemt, is het samenwerken met experts op het gebied van misinformatie, haatdragende inhoud en vooroordelen.

-3 Zorgen

Ondanks de veiligheidsmaatregelen die OpenAI neemt met Sora, zijn er nog steeds veel zorgen rondom Sora. Wat als AI-gegenereerde inhoud zo realistisch wordt dat je het verschil tussen echt en nep niet meer kunt zien? Wat voor impact kan dit hebben op bijvoorbeeld rechtszaken? Als het gaat om alle potentiële risico's die deze nieuwe technologie met zich meebrengt, is dit nog maar het topje van de ijsberg.

-4 Mijn beeld van Sora

Ja, er zijn veel risico's verbonden aan Sora, maar ondanks deze risico's denk ik dat als het goed wordt gedaan, Sora ook veel positieve dingen kan brengen. Sora kan bijvoorbeeld de kosten van een productie enorm verlagen. Hierdoor worden grootschaligere producties beschikbaar voor een breder publiek.

Uiteindelijk denk ik dat de nieuwe technologie van Sora een positieve invloed kan hebben op het maken van films. Ik ben benieuwd hoe deze technologie zich in de loop van de tijd zal ontwikkelen en hoe het gebruikt zal worden in de volgende generatie filmproducties.

Tags :
Matts Riskær

Postproductie

De volgende generatie van film. Ontdek Sora, de volgende generatie tekst-naar-video engine